Pirittan tekijät

Joutsenparvessa lentävät

Anne Huttunen

Piritta-kuunnelman käsikirjoittaja ja ohjaaja. Kotirouva, joka toimii Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:ssä aktiivisesti järjestäen harrastustoimintaa yhdistyksen jäsenille ja muillekin. Kirjoittaa nettiin romanttisia jännityskuunnelmia. Kirjailijaesikuvia mm. Victoria Holt ja Barbara Michaels. Näytteli Näkövammaisteatterissa 25 vuotta ennen kuin siirtyi kuunnelmiin. Ohjaa Näkövammaisten Kulttuuripalvelun Repe-ryhmää, joka esittää Reino Helismaan radiohupailuja livekuunnelmina pimeässä tilassa. Kirjoittaa ja johtaa liveroolipelejä eli larppeja näkövammaisille. Kultaisimmat nuoruusmuistot liittyvät iltoihin, joina Yleisradio lähetti jatkojännäreitä.

Riikka Hänninen

Piritta-kuunnelman musiikin säveltäjäja, sanoittaja ja äänisuunnittelusta vastaava ohjaaja. Laulunopettaja. Laulaa, soittaa ja säveltää. Ohjelmisto popista rockiin, kansanmusiikista laulelmaan - ja nurinperinkin laulaminen onnistuu. Tuttu kuunnelmista Hävikkinaiset, Kateuden talo ja Kuolleet eivät kirjoittele. Kuuluu sokeain kuunnelmaraatiin. Näyttelee Näkövammaisteatterissa. On tykästynyt kaikkeen, mitä äänellä voi tehdä.

Mira-Maria Kuudanpaiste

Keikkalaulaja. Ohjelmisto iskelmää, laulelmaa, gospelia, chansonia ynnä muuta. Esikoislevy Sinivalkoinen laulu. Laulaa Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n Repe-ryhmässä. Kirjoittaa lehtijuttuja, kuuluu sokeain kuunnelmaraatiin. Tuttu entisellä sukunimellä Håkansson kuunnelmista Peilinlumetta, Hävikkinaiset ja Kateuden talo. Rakastaa jännityskuunnelmia ja Knallia ja sateenvarjoa. Saa sokkopingiksestä potkua elämään yleensä ja luovuuteen erityisesti.

Satu Linna

Kielenkääntäjä, pääkieli englanti. Näyttelee Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n Repe-ryhmässä. Kirjoittaa larppikäsikirjoituksia näkövammaisille pelaajille. Tuttu kuunnelmista Peilinlumetta, Hävikkinaiset ja Kateuden talo. Harrastaa kuorolaulua, järjestötoimintaa ja pöytälaatikkokirjoittelua. Sekä jännitysromaanit että -kuunnelmat ovat erittäin lähellä sydäntä.

Marianne Näränen

Kielenkääntäjä, pääkieli englanti. Tuttu kuunnelmista Peilinlumetta ja Hävikkinaiset. Kirjoittanut ja näytellyt nauhalle monia yhden naisen pöytälaatikkokuunnelmia. Asuu Jyväskylässä, mutta into kuunnelmantekoon ajoi Helsinkiin harjoittelemaan ja äänittämään. Harrastaa pianonsoittoa, käsitöitä ja on dekkarifriikki.

Inkeri Kauppinen

Eläkkeellä erilaisista ammateista. Tehnyt pitkän päivätyön keikkalaulajana ja innostuu vieläkin konsertoimaan satunnaisesti. Useita levyjä. Ohjelmistoon kuuluu kupletteja, iskelmiä, laulelmia, hengellisiä lauluja ynnä muuta. Näytellyt Näkövammaisteatterissa ja muissa teatteriryhmissä yli 30 vuotta. Jatkaa nyt teatteriharrastusta eläkeläisryhmissä. Laulaa Näkövammaisten kulttuuripalvelu ry:n Repe-ryhmässä. Tuttu kuunnelmista Peilinlumetta ja Kuolleet eivät kirjoittele. Käsityöt ja senioritoiminta antavat sykettä elämään. Piritta-projektin kuluessa olemme saaneet nauttia erään hänen mieliharrastuksensa hedelmistä, nimittäin ruoanlaiton/leipomisen.

Annikki Skogster

Eläkkeellä kasvatusneuvojan, pistekirjoitusopettajan ja kuntohoitajan ammateista. Hieroo koiria nykyään jonkin verran. Näytellyt Näkövammaisteatterissa yli 30 vuotta. Tuttu kuunnelmista Peilinlumetta ja Kuolleet eivät kirjoittele. Kuuntelee mielellään 1800-luvulla kirjoitettuja romaaniklassikoita. Rakastaa opaskoiransa ja puolisonsa kanssa tekemiään pitkiä metsäkävelyjä, joiden aikana kolmikko kuuntelee ja tunnistaa lintuja. Piritta-projektin kuluessa olemme saaneet nauttia erään hänen mieliharrastuksensa hedelmistä, nimittäin ruoanlaiton/leipomisen.

Markku Yli-Pentilä

ATK-suunnittelija. Intohimoinen kuunnelmien kuuntelija ja tekijä. Kuuluu sokeain kuunnelmaraatiin. Käsikirjoittaa, näyttelee, äänisuunnittelee ja äänittää kotistudiossa yhdenmiehen kuunnelmia ja sketsiohjelmia, pääasiassa huumoria, scifiä ja jännitystä. Säveltää ja esittää itse kuunnelmiensa musiikin. Julkaissut omakustanteena novellikokoelman Kertomus on kirjoittajan uni sekä kuunnelmia sisältävän äänitteen Spekulatiivista fiktiota. Julkaissut huumorisketsikokonaisuuksia netissä mm. nimillä Markun nurkka ja Vääränlainen viihdevartti. Tuttu kuunnelmasta Peilinlumetta.

Medina Omeragic

Laulaa Pirittan tunnuslaulun soolon. Opiskelee ammattikoulussa hierojaksi. Harrastaa kuunnelmia, kirjallisuutta ja judoa. Tuttu kuunnelmasta Peilinlumetta.

Marianne Tenhami

Tulkkaa, kääntää ja opettaa saksaa ja englantia, kouluttaa eri ammmatti- ja opiskelijaryhmiä näkövammaisten asiakkaiden kohtaamisessa, kirjoittaa lehtijuttuja ja hieroo koiria, hevosia ja ihmisiä. Näyttelee Näkövammaisteatterissa. Tuttu kuunnelmista Hävikkinaiset ja Kuolleet eivät kirjoittele. Harrastaa lenkkeilyä rakkaan opaskoiransa Pekon kanssa sekä uintia ja espanjankieltä.

Hannele Janhonen

Urhea ensikertalainen mikrofonin ääressä. Asuu Jyväskylässä, mutta into kuunnelmantekoon toi Helsinkiin harjoittelemaan ja äänittämään. Julkaissut omakustanteena levyn, jonka musiikin on säveltänyt ja sanoittanut itse, tyylilaji teini-pop. Julkaissut myös omakustanteisen nuortenkirjan, johon on tulossa jatko-osia.

Jari Mikola

Työskentelee IT-asiantuntijana Näkövammaisten Keskusliitossa. Harrastaa mm. kestävyysjuoksua. Ensikertalainen kuunnelman teossa, joskin äänenkäyttö on aina kiinnostanut.

Heikki Ekola

Työskentelee ATK-suunnittelijana Näkövammaisten Keskusliitossa. Ei aikaisempaa kokemusta kuunnelmanäyttelijänä eikä lavalla, mutta äänipöydän toisella puolella saatetaan nähdä aina silloin tällöin erilaisissa tilaisuuksissa.

Johanna Herranen

Piritta-kuunnelman toinen äänisuunnittelija. Ei näyttele Pirittassa, mutta ehkä jo seuraavassa projektissa. Musiikin tekijä, internetradiopersoona, mukana sokeain kuunnelmaraadissa. Ääniteknikkona Näkövammaisteatterissa. Tekee monenlaista ääneen ja äänenkäsittelyyn liittyvää sekä harrastukseksi että työksi.