Kuunnelman tekijät

Anne Huttunen

Joutsenparven käsikirjoittaja ja ohjaaja. Kirjoittaa nettiin romanttisia jännityskuunnelmia. Näytteli Näkövammaisteatterissa 25 vuotta ennen kuin siirtyi kuunnelmiin. Ohjaa Näkövammaisten Kulttuuripalvelun Repe-ryhmää, joka esittää Reino Helismaan radiohupailuja livekuunnelmina pimeässä tilassa. Kirjoittaa ja johtaa liveroolipelejä eli larppeja näkövammaisille. Kultaisimmat nuoruusmuistot liittyvät iltoihin, joina Yleisradio lähetti jatkojännäreitä.

Riikka Hänninen

Laulunopettaja. Laulaa, soittaa ja säveltää. Ohjelmisto popista rockiin, kansanmusiikista laulelmaan - ja nurinperinkin laulaminen onnistuu. Tuttu kuunnelmista Piritta, Hävikkinaiset, Kateuden talo ja Kuolleet eivät kirjoittele. Kuuluu sokeain kuunnelmaraatiin. Näyttelee Näkövammaisteatterissa. On tykästynyt kaikkeen, mitä äänellä voi tehdä.

Mira-Maria Kuudanpaiste

Keikkalaulaja. Ohjelmisto iskelmää, laulelmaa, gospelia, chansonia ynnä muuta. Esikoislevy Sinivalkoinen laulu. Laulaa Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n Repe-ryhmässä. Kirjoittaa lehtijuttuja, kuuluu sokeain kuunnelmaraatiin. Tuttu nykyisellä sukunimellään kuunnelmasta Piritta ja entisellä sukunimellä Håkansson kuunnelmista Peilinlumetta, Hävikkinaiset ja Kateuden talo. Rakastaa jännityskuunnelmia ja Knallia ja sateenvarjoa. Saa sokkopingiksestä potkua elämään yleensä ja luovuuteen erityisesti.

Satu Linna

Kielenkääntäjä, pääkieli englanti. Näyttelee Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n Repe-ryhmässä. Kirjoittaa larppikäsikirjoituksia näkövammaisille pelaajille. Tuttu kuunnelmista Piritta, Peilinlumetta, Hävikkinaiset ja Kateuden talo. Harrastaa kuorolaulua, järjestötoimintaa ja pöytälaatikkokirjoittelua. Sekä jännitysromaanit että -kuunnelmat ovat erittäin lähellä sydäntä.

Marianne Näränen

Kielenkääntäjä, pääkieli englanti. Tuttu kuunnelmista Piritta, Peilinlumetta ja Hävikkinaiset. Kirjoittanut ja näytellyt nauhalle monia yhden naisen pöytälaatikkokuunnelmia. Asuu Jyväskylässä, mutta into kuunnelmantekoon ajoi Helsinkiin harjoittelemaan ja äänittämään. Harrastaa pianonsoittoa, käsitöitä ja on dekkarifriikki.

Inkeri Kauppinen

Eläkkeellä erilaisista ammateista. Tehnyt pitkän päivätyön keikkalaulajana ja innostuu vieläkin konsertoimaan satunnaisesti. Useita levyjä. Ohjelmistoon kuuluu kupletteja, iskelmiä, laulelmia, hengellisiä lauluja ynnä muuta. Näytellyt Näkövammaisteatterissa ja muissa teatteriryhmissä yli 30 vuotta. Jatkaa nyt teatteriharrastusta eläkeläisryhmissä. Laulaa Näkövammaisten kulttuuripalvelu ry:n Repe-ryhmässä. Tuttu kuunnelmista Piritta, Peilinlumetta ja Kuolleet eivät kirjoittele. Käsityöt ja leipominen antavat sykettä elämään.

Markku Yli-Pentilä

Kokeilee ensi kertaa siipiään Joutsenten äänisuunnittelijana ja musiikin säveltäjänä. ATK-suunnittelija. Intohimoinen kuunnelmien kuuntelija ja tekijä. Kuuluu sokeain kuunnelmaraatiin. Käsikirjoittaa, näyttelee, äänisuunnittelee ja äänittää kotistudiossa yhdenmiehen kuunnelmia ja sketsiohjelmia, pääasiassa huumoria, scifiä ja jännitystä. Säveltää ja esittää itse kuunnelmiensa musiikin. Julkaissut omakustanteena novellikokoelman Kertomus on kirjoittajan uni sekä kuunnelmia sisältävän äänitteen Spekulatiivista fiktiota. Julkaissut huumorisketsikokonaisuuksia netissä mm. nimillä Markun nurkka ja Vääränlainen viihdevartti. Tuttu kuunnelmistaPiritta ja Peilinlumetta.

Heli Yli-Pentilä

Tällä hetkellä työtön datanomi. Harrastaa kirjojen lukemista, musiikin ja kuunnelmien kuuntelua, sekä on aina pitänyt näyttelemisestä, vaikka ei ole sitä tähän mennessä juuri tehnyt.

Medina Omeragic

Koulutettu hieroja. Harrastaa kuunnelmia, kirjallisuutta ja judoa. Tuttu kuunnelmista Piritta ja Peilinlumetta.

Marianne Tenhami

Tulkkaa, kääntää ja opettaa saksaa ja englantia, kouluttaa eri ammmatti- ja opiskelijaryhmiä näkövammaisten asiakkaiden kohtaamisessa, kirjoittaa lehtijuttuja ja hieroo koiria, hevosia ja ihmisiä. Näyttelee Näkövammaisteatterissa. Tuttu kuunnelmista Piritta, Hävikkinaiset ja Kuolleet eivät kirjoittele. Harrastaa lenkkeilyä rakkaan opaskoiransa Pekon kanssa sekä uintia, lukemista ja ystävien tapaamista.

Hannele Janhonen

Tuttu kuunnelmasta Piritta. Asuu Jyväskylässä, mutta into kuunnelmantekoon toi Helsinkiin harjoittelemaan ja äänittämään. Julkaissut omakustanteena levyn, jonka musiikin on säveltänyt ja sanoittanut itse, tyylilaji teini-pop. Julkaissut myös omakustanteisen nuortenkirjan, johon on tulossa jatko-osia.Tuttu kuunnelmasta Piritta.

Jari Mikola

Työskentelee IT-asiantuntijana Näkövammaisten liitossa. Harrastaa mm. kestävyysjuoksua. Äänenkäyttö on aina kiinnostanut. Tuttu kuunnelmasta Piritta.

Johanna Herranen

Oli toisena äänisuunnittelijana kuunnelmassa Piritta ja nyt uskaltautui jo mikrofoninkin eteen. Myös Näkövammaisteatterissa on ääniteknikon hommien lisäksi näyttelijänäkin ura äskettäin urjennut. Musiikin tekijä, internetradiopersoona, mukana sokeain kuunnelmaraadissa. Tekee monenlaista ääneen ja äänenkäsittelyyn liittyvää sekä harrastukseksi että työksi.

Markku Känninen

Tekstinkäsittelijä. Vapaa muusikko. Instrumentit piano, haitari ja trumpetti. Tuttu kuunnelmista Peilinlumetta, Hävikkinaiset ja Kuolleet eivät kirjoittele. Näytellyt Näkövammaisteatterissa 13 vuotta. Laulaminen kahdessa kuorossa on sopivaa vastapainoa kevyen musiikin soittamiselle. Kaihoaa vanhan ajan kuunnelmia ja jatkojännäreitä.

Seppo Luusalo

Laulaa Näkövammaisten kulttuuripalvelu Ry:n Repe-ryhmässä. Pääsi ääninäyttelemisen makuun puolitoista vuotta sitten, kun häntä pyydettiin lyhyellä varoitusajalla paikkaajaksi pienoiskuunnelmaan. Pitkän IT -uran jälkeen aika kuluu mukavasti musiikin, urheilun, lukemisen ja luonnon parissa.

Ari Talja

Teologian maisteri, datanomi ja muusikko. Pääsoittimet hanuri, kitara, piano ja laulu. Tyylilajeina vanha tanssimusiikki, jazz, iskelmä, laulelma ja gospel. Harrastuksina kuorolaulu, lukeminen ja radioamatööritoiminta (asematunnus OH3JE). Ensikertalainen Joutsenissa, mutta ansaitsi kannuksensa näyttelijänä Näkövammaisteatterissa.

Sari Karjalainen

Perheenäiti, pianonvirittäjä, pistekirjoitusohjaaja ja free lancer -toimittaja. Ensikertalainen kuunnelman teossa, mutta pitihän sitä keksiä jotain ihan uutta tänä vuonna pyöreän syntymäpäivän juhlistamiseksi.Pianistina Näkövammaisten kulttuuripalvelu Ry:n Repe-ryhmässä. Harrastuksista tärkeimmät musiikki (pianonsoitto ja laulu, laulaa kuorossa sekä keikkailee puolison kanssa), lukeminen, uinti ja opaskoiran kanssa lenkkeily.

Tarmo Kulmanen

Urhea ensikertalainen Jännärijoutsenissa. Laulaa Näkövammaisten kulttuuripalvelu Ry:n Repe-ryhmässä.Kuorolaulu ja soolokeikkailu ovat eläkeläismiehen suurin ilo. Mieltä lämmittää vieläkin yksinlaulukilpailun voitto näkövammaisten kulttuuripäivillä Oulussa v. 1986.